Marjolein Grote


Na mijn studie aan de kunstacademie ben ik neergestreken in Harderwijk. Hier heb ik mijn atelier opgezet, waar ik les geef aan kinderen en volwassenen en zelf zoveel mogelijk probeer te schilderen.

Nadat ik zelf moeder werd ontwikkelde ik een sterke interesse in het schilderen van mensen en dieren.

Kleur wordt altijd overvloedig gebruikt wat een reflectie is van mijn persoonlijkheid. Ik heb een heerlijke jeugd gehad en ben liefdevol grootgebracht door fantastische ouders en zus. Ik probeer in al mijn schilderijen de blijheid, puurheid en het mooie/positieve van wat je om je heen ziet weer te geven.

Ik hou van experimenteren, ik speel en vecht met kleur, verschillende materialen en technieken. Met een losse hand, bijna impressionistische soepele toets, probeer ik dit neer te zetten. Vaak met grote penselen, kwasten, rollers, papier, stof en vooral met palet messen. Ik werk graag op grote doeken.

Mijn laatste werken zijn gebaseerd op dieren op de Veluwe en dieren in het wild. Ik probeer ze zo te schilderen dat je precies weet om welk dier het gaat, maar dat er ook iets aan toegevoegd wordt. Eigenlijk zit er ook een boodschap in. Ze zijn zo prachtig en daarom wil ik mensen bewust maken van het feit dat we zuinig op onze planeet en dieren moeten zijn.

Wethouder Jansenlaan 76
3844 DG Harderwijk
The Netherlands
marjoleinkarin.grote@gmail.com
0624744477

︎︎


© 2020 Marjolein Grote — All Rights Reserved