83 x 83 cm
inclusief baklijst

Acryl | Gemengde technieken

2018


Fox


De vos staat ook wel bekend als het grootste landzoogdier in de stad. Dieren zijn net als mensen. Zoals menselijke adolescenten ineens kunnen besluiten dat ze zichzelf moeten zoeken in Azië met een grote rugzak op, zo gaat de jeugdige vos ook de wijde wereld in. Op zoek naar meer. Weliswaar onder dwang van hun ouders die hen anders straffen. Maar toch ook: het avontuur.
    Tijdens de zoektocht belanden de vossen vooral in de stad. In de tuinen van het Vondelpark worden ze dan ook steeds vaker gezien. Of we er last van hebben? Och, zoveel zijn het er niet. In Londen trekken ze echt met grote getallen naar de stad, maar hier in Nederland niet. Ze zijn juist nuttig, want ze eten vooral ratten. Maar die arme vos heeft zijn reputatie niet mee, hij krijgt overal de schuld van.
    Toen wij een jaar geleden van een feestje terug naar huis reden in een woonwijk, moest ik hard op de rem trappen. Ik dacht dat er een poes de weg overstak, maar het was een prachtige vos. Ze bleef ook nog een tijdje midden op de weg staan, waarschijnlijk van angst. Ik vond het een prachtig beest, waardoor ik besloot hem te schilderen.

© 2020 Marjolein Grote — All Rights Reserved